Carabineros are among the most desired prawns in the world. They are very large and known for their ruby red colour that remains when cooked. The tail meat is uniquely robust and juicy. Their heads and bodies are often used to make soups and sauces, and many experts consider the flavour of their heads as a delicacy.
Carabineros shrimps are a perfect component of a healthy diet as they are low in calories (around 115 kcal/100g) and fat (<2%), while rich in protein (24%). They are a great source of selenium, zinc, phosphorus, magnesium, as well as vitamins B12 and C. These all support our immune systems and help us combat fatigue.
Wonderful Carabineros prawns can be grilled, sauteed, stewed or steamed. Possibilities are almost endless – one can grill them just salted, stew with other seafood, use in a paella or add to a linguine with garlic, lemon and chilli.
Pawel Sypnicki –
Krewetki Carabineros to super sprawa. Mega, że można je dostać u Was, bo w Polsce to specjał występujący tylko w ekskluzywnych sklepach – takich, jak Wasz!
Arek Lobzowski –
Krewetki wyjątkowo dobre. Na uwagę zasługuje ich rozmiar i piękny wygląd. Są świetne do popisowego dania, gdzie ważne są względy dekoracyjne. Koktajl krewetkowy tylko z karabinierami!
Towarzyszka Balbina –
Za pierwszym razem dusiłam na maśle z czosnkiem i pietruszką, za drugim były składnikiem paelli, za trzecim dodałam do sałatki. Do trzech razy sztuka – za wszystkie trzy występy “karabinierzy” zasłużyli na mocne 5! Za ten ich kolor (naprawdę są takie czerwone nawet po ugotowaniu) dałabym 6, ale takiej oceny w Sekretach Oceanu nie ma.
Adam Karski –
Daję maxa!! 😍