Kawior keta alaskański (100g)

Opinie: 1

99,00  waga ~ 100g

  • Czerwony kawior z ikry łososia keta żyjącego w północnym Pacyfiku
  • Subtelny morski aromat i unikalny lekko słonawy smak
  • Doskonałe źródło białka, witamin i składników mineralnych
  • Najczęściej podawany na pieczywie albo jajkach, przy akompaniamencie białego wina

1 w magazynie

Wybierz ilość:

Nasz naturalny kawior pochodzi od łososia keta dziko żyjącego w północnym Pacyfiku i Oceanie Arktycznym. Jego pomarańczowo-bursztynowe ziarna charakteryzują się delikatnym, lekko słonym smakiem i przyjemnym morskim aromatem.

Kawior keta jest wysokobiałkowy i bogaty w wielonienasycone kwasy tłuszczowe (zwłaszcza omega-3). Zawiera także wiele antyoksydantów, takich jak witaminy A i E oraz cynk, jak również szereg innych witamin i składników mineralnych – m.in. witaminy z grupy B, witaminę D, magnez, jod, potas, żelazo, wapń i fosfor.

Kawior najlepiej podawać schłodzony. Świetnie komponuje się z wysokiej jakości pieczywem, można go serwować również na jajkach czy naleśnikach. Idealnym dodatkiem do kawioru jest wytrawne białe wino albo szampan.

Kategoria:

1 opinia dla Kawior keta alaskański (100g)

  1. Avatar for Sekrety Oceanu

    Robert Gorski

    Zamówiłem dzisiaj dużą partię Waszej „kety” na piątkową domówkę. Pomysł świetny – nie musiałem nic przygotowywać, wystarczyło podać na stół schłodzony kawior, szampan i cienko pokrajaną bagietkę. I wyśmienita wyżerka dla wszystkich znajomych gotowa!

Dodaj opinię