Kawior gorbusha alaskański (100g)

Opinie: 3

89,00  waga ~ 100g

  • Czerwony kawior z ikry łososia gorbusha żyjącego w północnym Pacyfiku
  • Subtelny morski aromat i unikalny lekko słonawy smak
  • Doskonałe źródło białka, witamin i składników mineralnych
  • Najczęściej podawany na pieczywie albo jajkach, przy akompaniamencie białego wina

21 w magazynie

Wybierz ilość:

Najniższa cena - ostatnie 30 dni - przed obniżką: 89,00 

Nasz naturalny kawior pochodzi od łososia gorbusha dziko żyjącego w północnym Pacyfiku i Oceanie Arktycznym. Jego pomarańczowo-bursztynowe ziarna charakteryzują się delikatnym, lekko słonym smakiem i przyjemnym morskim aromatem.

Kawior gorbusha jest wysokobiałkowy i bogaty w wielonienasycone kwasy tłuszczowe (zwłaszcza omega-3). Zawiera także wiele antyoksydantów, takich jak witaminy A i E oraz cynk, jak również szereg innych witamin i składników mineralnych – m.in. witaminy z grupy B, witaminę D, magnez, jod, potas, żelazo, wapń i fosfor.

Kawior najlepiej podawać schłodzony. Świetnie komponuje się z wysokiej jakości pieczywem, można go serwować również na jajkach czy naleśnikach. Idealnym dodatkiem do kawioru jest wytrawne białe wino albo szampan.

Kategoria: