Nasz naturalny kawior pochodzi od łososia gorbusha dziko żyjącego w północnym Pacyfiku i Oceanie Arktycznym. Jego pomarańczowo-bursztynowe ziarna charakteryzują się delikatnym, lekko słonym smakiem i przyjemnym morskim aromatem.
Kawior gorbusha jest wysokobiałkowy i bogaty w wielonienasycone kwasy tłuszczowe (zwłaszcza omega-3). Zawiera także wiele antyoksydantów, takich jak witaminy A i E oraz cynk, jak również szereg innych witamin i składników mineralnych – m.in. witaminy z grupy B, witaminę D, magnez, jod, potas, żelazo, wapń i fosfor.
Kawior najlepiej podawać schłodzony. Świetnie komponuje się z wysokiej jakości pieczywem, można go serwować również na jajkach czy naleśnikach. Idealnym dodatkiem do kawioru jest wytrawne białe wino albo szampan.
Robert Gorski –
Zamówiłem dzisiaj dużą partię Waszej „kety” na piątkową domówkę. Pomysł świetny – nie musiałem nic przygotowywać, wystarczyło podać na stół schłodzony kawior, szampan i cienko pokrajaną bagietkę. I wyśmienita wyżerka dla wszystkich znajomych gotowa!
Panna_Nikt –
Bardzo lubię kawior. Niestety, nie jest wcale tak łatwo go dostać w Polsce – a już zwłaszcza tak dobrej jakości. Wszystkim polskim miłośnikom kawioru polecam wizytę w Sekretach Oceanu – ich keta to po prostu strzał w 10!
Filip Maxi Kazz –
Kawior hamerykański? A ja dotychczas myślałem, że kawior to się z Rosji bierze… 😳 Aha, nie doczytałem – to jest kawior alaskański, więc widać Anerykanie musieli kupić kawior razem z Alaską od RU, transakcja wiązana, rozumiem. 😉😁😅
Ale dobra, żarty na bok, bo jeszcze ktoś pomyśli, że się z kawioru wyśmiewam. A kawior od Sekretów zasługuje na najwyższe pochwały. Pyszny i pięknie prezentuje się na talerzu – nic, tylko zdjęcia robić i sławę na Instagramie zdobywać! 😉😁