Turbot (filet 300-350g)

Opinie: 4

69,00  waga ~ 300-350g

  • Żyjący w naturalnym środowisku w Morzu Norweskim
  • Szlachetny, łagodny smak i soczysta konsystencja
  • Niskokaloryczny, bogaty w witaminy i minerały
  • Najlepiej nadaje się do gotowania, duszenia i smażenia

Brak w magazynie

Turbot jest wspaniałą, płaską flądrokształtną rybą pozyskiwaną z Morza Norweskiego. Filety są cienkie, mają lśniąco biały kolor, po obróbce termicznej pozostają jasnobiałe. Mięso jest soczyste, zwarte i ma wyraźne płaty. Jego smak jest jednocześnie wyrazisty i ujmująco delikatny.

Turbot jest niskokaloryczny – ma poniżej 100 kcal na 100g. Cechuje się wysoką zawartością witamin B3 i B12, jak również selenu, magnezu i fosforu. Dzięki temu jego spożywanie korzystnie wpływa na układ odpornościowy i metabolizm oraz wzmacnia kości i zęby.

Turbota najlepiej jest gotować na parze, dusić lub smażyć na patelni; przy grillowaniu należy uważać, aby go nie wysuszyć. Ryba ta nie potrzebuje wielu przypraw – wystarczą sól, pieprz i skropienie sokiem z cytryny. Turbota można podawać m.in. z lekkimi sosami i warzywami.

Kategoria:

4 opinie dla Turbot (filet 300-350g)

  1. Avatar for Sekrety Oceanu
    Polski

    Szef Kuchni

    Turbot i owoce morza super. Zamówiłem dzisiaj dla siebie, ale poważnie zastanowię się, czy nie zaopatrywać tu swojej restauracji. Jeśli przy dostawie hurtowej jesteście w stanie zapewnić taką jakość ryb i owoców morza, jak przy dostawie detalicznej, to moja restauracja może zostać Waszym klientem już od dziś!

  2. Avatar for Sekrety Oceanu
    Polski

    Aniela Brzeska

    Zamówiony filet przyszedł do mnie na czas. Zapakowany bardzo dobrze – bez lodu a świeżość trzyma! Turbot po usmażeniu bardzo soczysty, mięso zwarte i sprężyste. Jakość obsługi bez zarzutu. Z czystym sumieniem polecam i tę rybę, i zakupy w tym sklepie!

  3. Avatar for Sekrety Oceanu
    Polski

    Pawel

    Macie dzikie turboty – to ogromny plus. Smak tych hodowlanych jest zupełnie inny. Co natura, to natura, a naturę można znaleźć u Was!

  4. Avatar for Sekrety Oceanu
    Polski

    Barbara Żytkowska (zweryfikowany)

    Turbot tani nie jest, ale zdecydowanie jest wart swojej ceny. Posoloną, popieprzoną rybkę obtoczyłam w mące krupczatce, usmazylam, podałam z cytryną. Rewelacja! Jak dla mnie tak właśnie powinna smakować ryba – delikatnie i morsko. Najlepsza ryba jaką jadłam w życiu. Polecam wszystkim spróbować.

Show only reviews in Polski (4)

Dodaj opinię