Halibut (2 steki, 400g)

Opinie: 8

49,00  waga ~ 400g

  • Poławiany z północnych rejonów Atlantyku w pobliżu Islandii i Norwegii
  • Dziko żyjące szlachetne okazy łowione na sznury haczykowe
  • Łagodne mięso o wysokiej zawartości białka i cennych mikroelementów
  • Może być przygotowywany na wiele sposobów, świetnie nadaje się do szaszłyków

8 in stock

Wybierz ilość:

Najniższa cena - ostatnie 30 dni - przed obniżką: 49,00 

Dzikie halibuty poławiane są w ograniczonych ilościach z północnego Atlantyku – nasze wyjątkowe okazy pochodzą z subarktycznych akwenów Islandii i Norwegii. Mięso halibuta jest bardzo łagodne, wilgotne i lekko słodkawe w smaku; dobrze zachowuje swoją konsystencję po obróbce termicznej, przy czym wysycha po rozgotowaniu. Surowe mięso powinno być prawie przezroczyste, a po ugotowaniu śnieżnobiałe, kruche i miękkie, ale nadal jędrne.

W porównaniu do gatunków hodowlanych, dziki halibut ma znacznie bogatszy smak i nie jest zanieczyszczony pestycydami. Cechuje się również niższą kalorycznością i wyższą zawartością białka – dzięki czemu jest doskonałą składową zbilansowanej diety. Mięso halibuta zawiera także znaczne ilości selenu (antyoksydantu, który działa przeciwzapalnie i wspomaga funkcjonowanie tarczycy) oraz innych mikroelementów i witamin o dobroczynnym wpływie na nasz organizm: fosforu, magnezu, witamin B3, B6 i B12.

Halibuta można przyrządzać na wiele sposobów i pasuje on do różnorakich sosów; idealnie nadaje się do szaszłyków. Jednym z ciekawszych przepisów jest pieczenie halibuta z kwaśną śmietaną –  najpierw należy przyprawić go solą, pieprzem i estragonem, następnie skropić masłem i posypać posiekaną szalotką, później przykryć kwaśną śmietaną i piec w temperaturze 190 st. C, na koniec  udekorować pietruszką lub szczypiorkiem.

Category:

8 reviews for Halibut (2 steki, 400g)

  1. Avatar for Sekrety Oceanu
    Polski

    Luiza Anna Glowik

    Zrobiłam dzisiaj duże zamówienie – miecznik, łosoś, halibut, zestaw owoców morza na Wigilię w pracy. Wszystko bardzo dobre, pyszniutkie i świeżutkie, wszysvy w pracy chwalili, ale halibut zasłużył na szczególną wzmiankę. Pierwszy raz smażyłam halibuta, który nie rozpadł mi się na patelni!! A jednocześnie był świeży i soczysty! Polecam serdecznie, ja na pewno po tego halibuta wrócę!

  2. Avatar for Sekrety Oceanu
    Polski

    Maria Popke – Borejszyk

    Zamówiłam u Was dzisiaj ryby na Wigilię. Wybrałam halibuta, bo dzieci lubią tylko białe ryby – tych tłustych nie chcą nawet ruszyć. Przed chwilą odebrałam zamówienie – steki wyglądają przepięknie! A w Waszym profesjonalnym opakowaniu na pewno dotrwają świeże do jutra! WESOŁYCH ŚWIĄT, Drogi Zespole Sekretów Oceanu!!! ????????????????????????????!!!

  3. Avatar for Sekrety Oceanu
    Polski

    Marianna Tymofiejewicz

    Serdecznie polecam Waszego halibuta wszystkim odwiedzającym tę stronę! Ja zamawiałam go już kilka razy, więc zaświadczam, że wysoka jakość i szybka dostawa to w przypadku Sekretów Oceanu constans, a nie łut szczęścia!

  4. Avatar for Sekrety Oceanu
    Polski

    Tadeusz Strata

    Halibut jest super rybą. Dwa steki od Was wystarczy upiec w piekarniku i dodać warzywa – i już jest pyszny i niebanalny obiad dla mnie i dla mojej drugiej połówki!

  5. Avatar for Sekrety Oceanu
    Polski

    LoLO

    Doskonałe steki i to z dostawą do domu, będę korzystał częściej w przyszłości!

  6. Avatar for Sekrety Oceanu
    Polski

    Mariolka Kiepska

    Halibut to danie idealne na rodzinny obiad w każdej postaci – czy to pieczony, czy smażony, czy gotowany, z dużą ilością dodatków i sauté. Zdrowy, smaczny, do tego łatwy w przygotowaniu. Dla mnie to jedna z najsmaczniejszych ryb, jakie można dostać obecnie na rynku. A Sekrety Oceanu to jedno z najlepszych miejsc, aby halibuta kupować, bo nie wiem, czy gdzieś znajdziecie lepszego!

  7. Avatar for Sekrety Oceanu
    Polski

    Pyza

    Obsługa na poziomie VIP, ryba na poziomie VIP, buziaki VIP-owskie ode mnie dla całej firmy!

  8. Avatar for Sekrety Oceanu
    Polski

    Barbara Żytkowska (verified owner)

    Potwierdzam wszystkie zachwyty i dodaję swój! Zrobiłam wg przepisu – pieczony góra/dół w 220 stopniach ~ 15-17min, estragon, cytryna, sól, pieprz, odrobina śmietany 18%. Przepyszny, soczysty, delikatny, polecam!

Show only reviews in Polski (8)

Add a review