Our labrax is caught in the north Atlantic, where it lives in natural environment. According to many cooks, its flavour and aroma are much richer than for farmed species. Sea bass’ flesh is pinkish and cooks up snow-white. Its texture is tender, while the flavour is delicate and a bit sweet.
Labrax is low in calories and high in protein, making it a perfect component of a balanced diet. Its meat has a high density of selenium – that supports proper functioning of the immune system and has anti-cancer properties – as well as of magnesium, phosphorus, potassium, vitamins B and D.
Sea bass is lean, thus it is ideal for steaming, baking or sauteing. In Mediterranean cuisine it is often grilled, but one needs to be careful as the meat can dry out easily.
Sushi Master –
Pyszna rybka – Sushi Master Wam o tym zaświadcza, więc to musi być prawda! 😉
Ewelina Lisowska –
Okoń morski na dzisiejszy obiad wyszedł super. Ugotowałam na parze, niebo w gębie! Jeszcze nie jadłam takiej delikatnej ryby.
Laura Konopko –
Okoń morski od Was był tak dobry, jak ten, którego pamiętam z Chorwacji. Tam się to nazywa brancin. 😀 Wasz brancin był smaczny, mięsisty, niemalże bez ości. I, co najważniejsze, świeżuteńki!
Bronia –
Kolejny udany zakup w Sekretach Oceanu, więc chyba czas w końcu na opinię. Tak, jak za poprzednimi “wizytami” tak i dziś otrzymałam rybę najwyższej jakości, w szybkiej dostawie i hermetycznym opakowaniu bez lodu. Obsługa miła jak zawsze. Polecam każdemu zakupy w tym sklepie i tego okonia też!
Babcia Basia –
Polecam każdemu, kto jeszcze nie próbował labraksa! Wystarczy ułożyć w brytfannie, obłożyć ulubionymi warzywami, wsunąć na kwadrans do piekarnika i pyszna wyżerka gotowa!