The true Dover sole is widely respected in culinary circles. Its fillets are thin yet dense, both raw and cooked are white. Sole’s flavour is uniquely mild and slightly sweet.
Its meat is low in calories (70 kcal in 100g) and fat. Sole is considered as one of the best sources of protein, unsaturated fatty acids, minerals, as well as vitamins A, D and E.
Thin fillets are prone to overcooking. Hence, sole is more suitable for steaming or poaching than for broiling or baking. As regards sautéing, one may slip a slice of a raw potato under the tail to ensure more even cooking. In spite of its mild flavour, the Dover sole goes well with heavy sauces.
Wioletta B. –
Pyszna, delikatna ryba! Przyjechała do mnie błyskawicznie, dobrze zapakowana i świeżutka 🙂
Ryszard Dobrowolski –
Rybka 5/5! Polecam wszystkim! Ja na pewno jeszcze nieraz wrócę i po solę, i po inne rzeczy też 🙂
A.B. –
Polecam Waszą solę! Była pyszna, filet dobrze się smażył, a dostawa była szybka i punktualna! Opakowanie solidne 🙂
Jerzy Karowski –
Doskonała, pyszna rybka w dobrej cenie! Serdecznie polecam wszystkim!
Kornelia Pitynska –
W Sekretach Oceanu zamówiłam dzisiaj pierwszą solę w życiu. I na pewno nie ostatnią! Rybka godna najwyższych pochwał, tak samo niezwykle profesjonalna obsługa klienta, szybki dowóz i wysokiej jakości opakowanie! Polecam wszystkim!
Basia Kasia –
Sola od Sekretów Oceanu to był po prostu dobry wybór! Delikatna, bardzo smaczna, lekkostrawna rybka, bardzo dobrze smakuje i jest łatwa w przygotowaniu. Wystarczyło trochę poddusić ją na parze, dodać ziemniaczki i sałatkę… I obiad gotowy!
Kiki –
Super sola! Biała, elastyczna, zwarta i soczysta. Filet bez ości. Doskonała na obiad!
Jan Kowalski –
Daję 5/5! Rybka wyjątkowo smaczna.