Wild sea bream is sourced in limited amounts from warm waters of the Atlantic off west Africa. Raw meat is rosy and turns snow-white after cooking. It is succulent and has a rich, slightly sweet flavour. Daurade’s texture is firm and tender.
The fish has a relatively low fat density – for this reason it is often recommended for individuals on a diet. Sea bream is high in vitamins B3, B6 and B12, as well as phosphorus. Its consumption positively impacts the immune system, and also reduces the risk of cardiovascular disorders and cancer.
Daurade is suitable for grilling, broiling, baking, and sautéing. Most importantly, it should not be overcooked, an undercooked fish is the lesser of two evils. Sea bream tastes wonderful when grilled with herbs in foil or poached in white wine.
Marti –
Zdecydowanie polecam Waszą doradę! Ma naprawdę delikatny smak, wygląda i pachnie tak, jakby została złowiona jeszcze dziś!
Anna Kleczkowska – Nowak –
Jestem przyjemnie zaskoczona Waszą doradą. Dotychczas nie miałam szczęścia do tej ryby – zawsze w rybnym natrafiałam na jakieś dorady “gorszego sortu” ????. U Was kupiłam doradę taką, jaka powinna być – z białym, zwartym mięsem i bez jednej ości. Pychota i pięknie wygląda na talerzu ????!
JuJu Boska –
Super dorada! Nie tylko pyszna, ale też łatwa w przygotowaniu – nie trzeba jej samemu patroszyć! Wystarczy tylko wypchać brzuszek farszem, zawiązać – i do piekarnika! A mięsko białe, pyszne i delikatne!
JuJu Boska –
Super dorada! Nie tylko pyszna, ale też łatwa w przygotowaniu – nie trzeba jej samemu patroszyć! Wystarczy tylko wypchać brzuszek farszem, zawiązać – i do piekarnika!
Urszula Litawor –
Dorada smażona na maśle to jest to! Z Waszej łatwo wykroić dwa duże, okazałe filety, idealne na patelnię – a na reszcie ryby można ugotować zupę! Kuchnia zero waste! 😉
Anzelm Protasiewicz –
Nie tylko ta ryba, ale i wszystko inne w tym sklepie zasługuje na pochwałę! Profesjonalna obsługa klienta, szybka dostawa, bardzo dobre opakowanie, różne fajne opcje i promocje – na pewno będę tu nieraz wracać po ryby i owoce morza!
Jolanta Filipkowska –
Zrobiłam dzisiaj doradę od Was na obiad w alu w piekarniku upiekłem. Wyszło bardzo spoko, dziękuję i zapraszam ponownie!
Ida –
Królewska ryba… W Sekretach Oceanu w królewskiej jakości, w królewsko szybkiej dostawie i w królewskim opakowaniu. Superszczelne!