Wild halibuts are caught in limited amounts from the north Atlantic – our unique selections come from subarctic waters off the coasts of Iceland and Norway. Their meat is mild, moist, and a bit sweet. It keeps its texture when cooked, but dries out if overcooked. Halibut’s flesh should be almost translucent, when cooking it turns snow-white and tender, yet remains firm.
Compared to farmed species, wild halibut has a richer flavour and is never contaminated with pesticides. It also has a lower calorie density and a higher protein density – for this reason, wild halibut is a perfect component of a balanced diet. In addition, its meat contains large amounts of selenium (an antioxidant with anti-inflammatory properties and a positive impact on the thyroid functioning), as well as other minerals and vitamins beneficial for the body: phosphorus, magnesium, vitamins: B3, B6, B12.
Halibut suits well to a wide variety of cooking methods and sauces. It is perfect for skewering. One of the most interesting recipes is to bake halibut with sour cream. Firstly, it should be seasoned with salt, pepper and tarragon, later dotted with butter and sprinkled with chopped shallots, then covered with sour cream and baked at 190 degrees C, and before serving garnished with parsley or chives.
Luiza Anna Glowik –
Zrobiłam dzisiaj duże zamówienie – miecznik, łosoś, halibut, zestaw owoców morza na Wigilię w pracy. Wszystko bardzo dobre, pyszniutkie i świeżutkie, wszysvy w pracy chwalili, ale halibut zasłużył na szczególną wzmiankę. Pierwszy raz smażyłam halibuta, który nie rozpadł mi się na patelni!! A jednocześnie był świeży i soczysty! Polecam serdecznie, ja na pewno po tego halibuta wrócę!
Maria Popke – Borejszyk –
Zamówiłam u Was dzisiaj ryby na Wigilię. Wybrałam halibuta, bo dzieci lubią tylko białe ryby – tych tłustych nie chcą nawet ruszyć. Przed chwilą odebrałam zamówienie – steki wyglądają przepięknie! A w Waszym profesjonalnym opakowaniu na pewno dotrwają świeże do jutra! WESOŁYCH ŚWIĄT, Drogi Zespole Sekretów Oceanu!!! ????????????????????????????!!!
Marianna Tymofiejewicz –
Serdecznie polecam Waszego halibuta wszystkim odwiedzającym tę stronę! Ja zamawiałam go już kilka razy, więc zaświadczam, że wysoka jakość i szybka dostawa to w przypadku Sekretów Oceanu constans, a nie łut szczęścia!
Tadeusz Strata –
Halibut jest super rybą. Dwa steki od Was wystarczy upiec w piekarniku i dodać warzywa – i już jest pyszny i niebanalny obiad dla mnie i dla mojej drugiej połówki!
LoLO –
Doskonałe steki i to z dostawą do domu, będę korzystał częściej w przyszłości!
Mariolka Kiepska –
Halibut to danie idealne na rodzinny obiad w każdej postaci – czy to pieczony, czy smażony, czy gotowany, z dużą ilością dodatków i sauté. Zdrowy, smaczny, do tego łatwy w przygotowaniu. Dla mnie to jedna z najsmaczniejszych ryb, jakie można dostać obecnie na rynku. A Sekrety Oceanu to jedno z najlepszych miejsc, aby halibuta kupować, bo nie wiem, czy gdzieś znajdziecie lepszego!
Pyza –
Obsługa na poziomie VIP, ryba na poziomie VIP, buziaki VIP-owskie ode mnie dla całej firmy!
Barbara Żytkowska (verified owner) –
Potwierdzam wszystkie zachwyty i dodaję swój! Zrobiłam wg przepisu – pieczony góra/dół w 220 stopniach ~ 15-17min, estragon, cytryna, sól, pieprz, odrobina śmietany 18%. Przepyszny, soczysty, delikatny, polecam!