The natural habitat of carita is the cold Pacific south of Australia and New Zealand. It is prized for its succulence and rich, slightly sweet flavour. Fresh meat is semi-transparent and shiny, avoid fillets with a sticky, mushy appearance. The pinkish colour of the meat becomes lighter when cooked.
Kingfish is a true superfood – a fish that is extremely rich in protein on the one hand, and on the other contains a moderate amount of fat with a high concentration of omega-3 fatty acids. The latter have a range of beneficial properties, from anti-inflammatory effects to reducing the risk of cardiovascular disease. In addition, karita is rich in B vitamins and selenium, which support, among other things, a healthy metabolism.
It can be prepared in a variety of ways – from Japanese sashimi and sushi, through Thai dishes, to steaming, baking, frying and grilling. It is important not to overcook the fish – it becomes dry then. To preserve the juiciness, it is advisable to use a lemon or garlic-based marinade, for example.
Ela Blaszyk –
Widzę, że w waszej ofercie pojawiła się jakaś nowa rybka… Myślę sobie, co to za cudo ta karita? Trzeba wziąć i spróbować! Zamówiłam i polecam – smak przypomina mi trochę makrele, ale jest bardziej wyrazisty. Rybka dobrze się smaży i pasuje do ziemniaków!
Maria Kurtczynska –
Wasza karita jest równie dobra, co inne rzeczy z Waszej oferty. To dla wszystkich Waszych klientów powinna być wystarczająca rekomendacja! Mój filet przyszedł o czasie, równie piękny jak na zdjęciu i, co najważniejsze, świeży – w czasie smażenia nie wypuścił ani kropli wody!
Milosnik ryb –
Jestem miłośnikiem ryb – to widać już po loginie ;). Myślę jednak, że ta karita zasmakuje również tym, którzy za rybami nie przepadają! Filet był duży, soczysty i pyszny. Świeżość było widać na patelni – ryba nje rozpadała się i nie puszczała wody.
Polecam Sekrety Oceanu każdemu, kto poszukuje ryb i owoców morza w wysokiej jakości a jednocześnie w atrakcyjnej cenie!!