Our red snapper lives in its natural habitat – tropical waters of the Indian Ocean. Raw meat is pinkish with yellow tones, and becomes lighter when cooked. Its flavor is mild and distinctive – which is evidenced by the fact that many other types of fish “pretend” to be red snapper. The texture is lean while moist.
Snapper is an ideal component of a healthy diet – it is low in calories (around 100kcal in 100g) and fat (1-2%), while rich in protein (over 20%). It contains large amounts of vitamin B12 and other B vitamins, as well as in vitamins D, E and K. Also, red snapper is a valuable source of calcium, magnesium, potassium and phosphorus.
The fish is well-suitable for virtually any cooking method – it can be steamed, baked, sautéed, or grilled. Red snapper is often used in curry-style dishes. When it is cooked, you could sprinkle it with lemon juice and add a bite of fresh cilantro or parsley.
Piotrek Kotek Kotecki –
Świetny snapper! Wszystkim, którzy się zastanawiają nad zamówieniem tej ryby, polecam serdecznie. Nie wiecie, jak jeść? Wypróbujcie filety zamarynowane w soku z limonki, z trawą cytrynową, solą i białym pieprzem. Potem wystarczy kilka minut smażenia i rybka gotowa! Przepis podpatrzony w barze na tajskich wakacjach. Spróbujcie, a podziękujecie potem 😉👌.
Xymena –
Ryba o specyficznym smaku, jak dla mnie bardzo dobra, ale trudno porównać ją z dorszem, łososiem czy innymi popularnymi gatunkami. Każdy musi spróbować jej sam, żeby zdecydować, czy to coś dla niego. Na początek warto ugotować filet na parze z niewielką ilością dodatków, żeby poznać sam smak tej ryby. A potem eksperymentować, żeby poznać swój ulubiony sposób na lucjanka. 😉
Boleslaw Zebron –
Filet po zamówieniu taki, jak na zdjęciu – duży, okazały, czerwonoróżowy. Wygodna dostawa pod drzwi. Polecam, będziemy z rodziną wracać!