Our natural caviar is made of the roe of gorbusha salmon that lives in its natural habitat in the north Pacific and in the Arctic Ocean. Its pale red grains have an extraordinarily smooth flavour and a pleasant salty aroma.
Gorbusha caviar is high in protein and polyunsaturated fatty acids (especially omega-3). It also contains antioxidants (such as vitamins A and E, zinc), as well as other vitamins and minerals, including vitamins B and D, magnesium, iodine, potassium, iron, calcium, and phosphorus.
Caviar tastes best when chilled. It goes well with high quality bread, may also be served with eggs or tiny pancakes. It could be accompanied by a dry white wine or a champagne brut.
Robert Gorski –
Zamówiłem dzisiaj dużą partię Waszej “kety” na piątkową domówkę. Pomysł świetny – nie musiałem nic przygotowywać, wystarczyło podać na stół schłodzony kawior, szampan i cienko pokrajaną bagietkę. I wyśmienita wyżerka dla wszystkich znajomych gotowa!
Panna_Nikt –
Bardzo lubię kawior. Niestety, nie jest wcale tak łatwo go dostać w Polsce – a już zwłaszcza tak dobrej jakości. Wszystkim polskim miłośnikom kawioru polecam wizytę w Sekretach Oceanu – ich keta to po prostu strzał w 10!
Filip Maxi Kazz –
Kawior hamerykański? A ja dotychczas myślałem, że kawior to się z Rosji bierze… 😳 Aha, nie doczytałem – to jest kawior alaskański, więc widać Anerykanie musieli kupić kawior razem z Alaską od RU, transakcja wiązana, rozumiem. 😉😁😅
Ale dobra, żarty na bok, bo jeszcze ktoś pomyśli, że się z kawioru wyśmiewam. A kawior od Sekretów zasługuje na najwyższe pochwały. Pyszny i pięknie prezentuje się na talerzu – nic, tylko zdjęcia robić i sławę na Instagramie zdobywać! 😉😁